Welke elektrische fiets past bij mij?

Wij krijgen vaak de vraag wel elektrische fiets het beste bij iemand past. Echter is hier niet een standaard antwoord voor. Het is afhankelijk van de manier van fietsen die jij prefereert. De elektrische fiets dames is een van de meest verkochte modellen van Amslod. De keuze wordt gebaseerd op basis van de motor en accu die in de fiets zitten. Een voormotor zorgt er juist voor dat je de bergen in kunt. Het voorwiel is namelijk het zwaarste onderdeel van de fiets. Wanneer je voor deze ondersteuning kiest zul je merken dat het fietsen heel fijn gaat. Wanneer je een middenmotor neemt heb je aan beide kanten ondersteuning. Het voordeel hiervan is dat je fijn en lang kunt fietsen. Je haalt dan mooi snelheden en fiets in een continue tempo. In tegenstelling tot de voormotor modellen wordt deze vooral gekocht door mensen die veel fietsen.

Een elektrische fiets met voormotor

Amslod fietsen verkoopt ook elektrische fietsen met een voorwielmotor. Het voelt dat alsof je als het ware vooruit getrokken wordt. Het geeft een zogenaamd met de wind mee gevoel. De meeste van deze modellen beschikken over een rotatiesensor. Deze meet of je aan het fietsen bent of niet. Hij meet niet hoeveel kracht je zet en hoeveel ondersteuning je gebruikt. Daardoor ben je minder snel moe. Je rijd namelijk steeds in een constanten. Ze zijn daarnaast ook onderhoudsvriendelijk. Dit komt doordat ze een gesloten kettingkast hebben. Maar ook een versnellingsnaaf in het achterwiel. Omdat de fietsenmaker makkelijk bij de onderdelen kan zal je deze besparing snel in de portemonnee merken. Lees de Amslod fietsen klanten ervaringen om te zien wat andere van deze fietsen vonden

Middenmotor elektrische fietsen

De middenmotor modellen worden over het algemeen het meeste verkocht. Dat komt omdat je deze overal kan gebruiken. Tijdens een bergtocht of met tegenwind zul je merken dat het fietsen extra fijn verloopt. De fiets ondersteunt namelijk op een gelijk niveau waardoor heuvels met gemak gehaald kunnen worden. Ook is het verbruik van deze fietsen vele malen lager. Hierdoor kun je dus meer kilometers maken met dezelfde accu. Het kan soms wel iets meer geluid produceren maar dit is slechts een bijzaak. Het aanbod in modellen is reuze op de website van Amslod. Ze hebben daar verschillende modellen beschikbaar met goede middenmotoren.

Hoe kies je de ideale elektrische fiets?

Afhankelijk van hoe je de fiets gaat gebruiken maak je een keuze. Voor mensen die regelmatig bergopwaarts moeten fietsen raden wij een fiets aan met een middenmotor. Deze biedt een stabiele gewichtsverdeling waardoor je al snel zult merken dat klimmen een eitje wordt. Voor mensen die juist veel over vlakke wegen gaan is deze fiets ook geschikt. Hij rijd namelijk een hoger aantal kilometers door de efficiƫnte werkwijze van de accu. Wanneer je echt licht wil gaan fietsen dan is een voormotor wel aan te raden. Deze fietsen bieden een krachtige ondersteuning. Echter is het aanbod hiervan kleiner. Maar het zwaarste gedeelte van de fiets wordt ondersteund. Dus het is wel fijn vooral voor ouderen mensen.